Dagactiviteiten en een ontmoetingsgroep vanuit Horizon

Horizon organiseert diverse vormen van ontmoeting en dagactiviteiten voor ouderen die nog thuis wonen en hun mantelzorgers. 

Op maandag, woensdag en vrijdag bieden we in locatie De Ark (Muiderbos) een zinvolle dagbesteding aan mensen met vergeetachtigheid en (licht) regieverlies. Betrokken mantelzorgers worden ondersteund door informatie, advies en/of door deelname aan een gespreksgroep.
Een dergelijke laagdrempelige activiteit wordt ook georganiseerd in locatie De Silo (Graan voor Visch) en De Boerderij (Pax). Deze twee ontmoetingsgroepen zijn nog in een opstartfase en één dagdeel per week open.

Ook in Horizon vinden diverse activiteiten plaats.
 

Het dagprogramma bestaat onder andere uit het oppakken van (bestaande) hobby’s en dagelijkse activiteiten, zoals de lunch verzorgen en boodschappen doen. Bewegen is een vast onderdeel van het programma. Belangrijk bij dit alles is het elkaar ontmoeten en samen een gesprek te voeren.

Voor de activiteiten bij de dagbesteding zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons een dag(deel) willen ondersteunen bij: het verzorgen van koffie/thee en de lunch, het wandelen in de omgeving, de bewegingsactiviteit, recreatieve activiteiten en het vervoer van deelnemers.

Nadere informatie en opgave via de receptie van Horizon, email info@pcsoh.nl. Tel: 023-5616000

  

 

 


... LOADING ...
 
 

Activiteiten

Het is u veel waard dat u comfortabel woont en zorg op maat krijgt in Horizon. Maar we bieden u graag méér. Ontspanning en afwisseling, uitdaging en plezier, bezinning en ontmoeting. Dat is een kwestie van welzijn; u blijft daardoor actief, passend bij uw mogelijkheden én houdt contact met anderen. Precies zoveel als u op prijs stelt.

Samen met een grote groep gemotiveerde vrijwilligers organiseren we uiteenlopende activiteiten. Van wekelijkse activiteiten tot jaarlijkse uitjes. Niet alleen de bewoners van onze zorgappartementen zijn hierbij welkom. Ook de senioren uit de buurt nodigen we graag uit voor deze activiteiten. Denk aan schildercursussen, handwerkmiddagen, repetities van ons koor, spelmiddagen, bewegen voor ouderen en borreluurtjes. Soms gaan we de deur uit voor een gezamenlijk uitje.