Uit zorg voor elkaar

‘Oprechte aandacht voor elkaar en zorg uit een goed hart.’ Zo zullen veel bewoners hun ervaringen met Westerkim en Horizon samenvatten. Voor de meesten van hen was de verhuizing naar een zorgcentrum een grote stap. Misschien herkent u dat gevoel wel. Maar als bewoner krijgt u er veel voor terug. Niet alleen het prettige gevoel dat er altijd professionele zorgverleners in de buurt zijn. Ook de ontspannende activiteiten en de contacten met andere bewoners horen helemaal bij onze zorgcentra. En ondertussen blijft u zo zelfstandig als u wilt en kunt.

Het gevoel dat u omringd wordt met zorg en aandacht is de geborgenheid die kenmerkend is voor de Protestants Christelijke Stichting Ouderenzorg Haarlemmermeer (PCSOH). We hebben een verzorgingshuis met seniorenappartementen in Hoofddorp (Horizon) en een verzorgingshuis met verpleegafdeling in Nieuw-Vennep (Westerkim). Daarnaast bieden we diverse vormen van dagactiviteiten. Op deze website vindt u daar meer informatie over. We nodigen u graag uit om langs te komen voor een persoonlijke kennismaking.

Wij zijn ook te vinden op Zorgkaart Nederland, klik hier

 

Eerstelijns Verblijf of WLZ crisisopname - aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amstelland en Haarlemmermeer

Bent u huisarts en wilt u uw patiënt aanmelden voor eerstelijns verblijf (ELV) of crisisopname WLZ? Dan kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met het Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amstelland en Haarlemmermeer. Zo weet u direct of er in de regio voor uw patiënt een plek beschikbaar is.

Hoe werkt het?
1. Bespreek met de patiënt/familie of er voorkeur is voor opname dichtbij huis of elders in de regio Amstelland en Haarlemmeer.
2. Zorg dat u de benodigde gegevens (waaronder het BSN-nummer) van de patiënt paraat heeft.
3. Bel: 023 555 60 04 (NB: dit nummer is alleen voor huisartsen)
4. Voer de postcode van het huisadres van de patiënt in. De telefoon schakelt automatisch door naar de medewerker die u verder kan helpen. Is de lijn bezet? Spreek uw naam en telefoonnummer in: u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
5. Tijdens het telefoongesprek verwerkt de medewerker van het Aanmeldportaal samen met u de aanmelding en voert een digitaal zorgtransferdossier in Point in.

Let op:
- Het kan voorkomen dat er in de regio geen plek vrij is.
- Wij zetten ons intensief in om met u een oplossing te vinden. Ondertussen blijft u als huisarts verantwoordelijk voor de patiënt.
- Tijdens kantooruren kunt u eventueel collegiaal overleggen met de Specialist Ouderengeneeskunde (SO). Buiten kantoortijden wordt door ons standaard een SO geraadpleegd.

Handig:
- Bekijk de plattegrond met de VVT-locaties die tijdelijke opnames binnen Amstelland en Haarlemmermeer verzorgen. > Plattegrond
- Download de beslisboom die u helpt bij het beoordelen of uw patiënt in aanmerking komt voor eerstelijns verblijf (ELV) of crisisopname (WLZ). > Beslisboom
- Bepaal wat de beste passende tijdelijke zorgvorm voor uw patiënt is met behulp van de 'Checklist en Afwegingsinstrument' voor huisartsen. > Checklist

Het aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amstelland en Haarlemmermeer is een gezamenlijk initiatief van Zorgcentrum Aelsmeer, Amstelring, Brentano, Cordaan, R.K. Stichting Zorgcentra Meerlanden, Stichting PCSOH en Zonnehuisgroep Amstelland en de huisartsenorganisaties in Amstelland en Haarlemmermeer.


 

 


Stichting PCSOH zoekt:

Wijkverpleegkundige niveau 5

Medewerker nachtdienst (verzorgende IG/niv 3)

Verpleegkundige niveau 4

Verzorgende A niveau 3

Verzorgende B+

Medewerker Flexpool

en enthousiaste vrijwilligers

Klik hier voor meer informatie

 

Ook zoKliKKl