023 561 60 00
A+ A+ A+
Ontmoeting, spelletjes en samen eten
Welzijn en activiteiten | Restaurant en maaltijdservice | Ontmoetingsgroepen | Activiteiten | Voorzieningen | Agenda | Belevingstuin | Vrienden van Westerkim & Horizon

Ontmoeting en dagbesteding

Trek in een kop koffie, zin in een praatje of een spelletje, of gezellig en gezond eten met leeftijdsgenoten? PCSOH organiseert op diverse momenten in de week op verschillende locaties ontmoetings,- en dagbestedingsgroepen.


Ontmoetingsgroepen

Voor thuiswonende ouderen die eenzaam zijn, geheugenproblemen en/of licht regieverlies hebben. U kunt hier vrijblijvend bij aansluiten, het is open inloop en er zijn alléén kosten verbonden aan de maaltijden. Ook mantelzorgers zijn welkom: U kunt bij de ontmoetingsgroepen terecht als u vragen heeft op het gebied van zorg en ondersteuning. Hoe kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Waar kunt u terecht voor hulp? Onze medewerkers van de ontmoetingsgroepen helpen u graag verder.

Eet u mee?
Wij kunnen u een brood- of warme maaltijd aanbieden. Aan de maaltijden zijn zoals gezegd wel kosten verbonden. U mag natuurlijk ook zelf een lunch meenemen. Koffie en thee worden de hele dag gratis aangeboden.

Dagbesteding

Op onze locatie Horizon en in locatie de Ark bieden wij dagbesteding aan. Het gaat hier natuurlijk om gezelligheid, maar ook om betekenisvolle activiteiten. De dagbesteding is ingericht voor thuiswonende ouderen die hun cognitieve vaardigheden willen trainen en in stand willen houden en zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen. Daarnaast biedt dagbesteding een vaste dagstructuur en dragen de sociale contacten bij aan het tegengaan van eenzaamheid.

Om deel te kunnen nemen aan Dagbesteding heeft u een indicatie ‘dagbesteding volwassenen’ nodig vanuit de WMO of de WLZ. Voor een WMO indicatie kunt u terecht bij de Gemeente Haarlemmermeer. Klik HIER om contact op te nemen met een consulent van de gemeente. Heeft u een indicatie voor WLZ-zorg? Dan valt dagbestedingsdeelname onder de WLZ. U bespreekt dan met het zorgkantoor hoeveel uur dagbesteding er nodig is.
Ook willen wij u helpen als u vragen heeft. Klik HIER om contact op te nemen met ons. Daarnaast hanteren dagbestedingsgroepen inclusie- en exclusiecriteria, welke tijdens het aanmeldingsproces worden getoetst.