023 561 60 00
A+ A+ A+

Creatief!

5 oktober 2021

Binnen PCSOH vinden we het heel belangrijk om te kijken naar wat onze bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s waren en nog steeds zijn en waar hun interesses liggen. Creatief bezig zijn en knutselen, zijn onder andere activiteiten die heel geliefd zijn.

Knutselen is gewoonweg leuk en gezellig, en daarnaast stimuleert en daagt het uit tot waarnemen en nadenken. Waar begin ik, hoe zet ik iets in elkaar, hoe ga ik verder? En knutselen helpt de ruimtelijke oriëntatie omdat bepaalde begrippen langskomen; begrippen als op elkaar, tegen elkaar, zijkanten, erin steken. En ook afmetingen en vormen spelen hierbij een rol.

Door te knutselen worden de motorische vaardigheden zo veel als mogelijk op peil gehouden. Moeilijkheden aanpakken, doorzetten, uitproberen en vindingrijk zijn, komen ook aan bod. En het is heel leuk om kennis van materialen en technieken toe te passen.

Daarbij merken we dat creatief bezig zijn, vooral wanneer het rond een bepaald thema gebeurt, altijd herinneringen en leuke anekdotes oproept. Er wordt veel gelachen, de gesprekken komen op gang en er ontstaat verbinding. Hier ben ik thuis!

Daarom is het extra leuk dat we van het bedrijf M. van Ommen Trading-Zwolle zo veel mooie spulletjes hebben mogen ontvangen. Hier kunnen we weer prachtige dingen mee maken, zeker nu de herfst er is en de winter,- en feestmaanden in aantocht zijn. Enorm bedankt!

Terug naar overzicht