023 561 60 00
A+ A+ A+

Persbericht 23 september 2020

23 september 2020

Coronabesmetting in locatie Westerkim, stichting PCSOH.


Persbericht

23 september 2020

Afgelopen vrijdag werd bekend dat enkele bewoners en medewerkers besmet zijn geraakt met het COVID-virus. In overleg met de behandeldienst en GGD is besloten om per direct alle bewoners en medewerkers preventief te testen. Uit de resultaten is tot op heden gebleken dat 4 bewoners en 6 medewerkers zijn besmet.

In verband met de onmogelijkheid om in het gebouw van Westerkim de logistieke stromen goed van elkaar te scheiden, is besloten om het pand te sluiten voor bezoek gedurende de quarantaineperiode. Zo voorkomen we eventuele kruisbestuivingen. In het pand is dagelijks een crisisteam aanwezig.

Mantelzorgers en medewerkers worden iedere dag geïnformeerd over de stand van zaken. De website wordt dagelijks geactualiseerd. Ook kunnen mantelzorgers in de ochtend telefonisch contact zoeken met vragen. Bewoners worden in de gelegenheid gesteld om door middel van beeldbellen het contact te onderhouden met het thuisfront.

De samenwerking met de GGD en het streeklaboratorium is uitstekend. Er is een goede samenwerking met collega-instellingen in de regio.

We maken van de gelegenheid gebruik om iedereen op te roepen om vooral de algemene afspraken met betrekking tot COVID na te volgen: hou 1 ½ meter afstand; was regelmatig je handen; hoest en nies in de ellenbogen. Het virus is niet verdwenen en we zijn samen verantwoordelijk, ook voor onze kwetsbare medebewoners.