023 561 60 00
A+ A+ A+

BLOG: Energie

27 augustus 2019

Wat mij vooral een ‘boost’ geeft, zijn de gesprekken met aankomende nieuwe leerlingen.


Energie, je kunt bijna geen nieuwsitem horen of lezen, of er wordt wel gesproken over het thema ‘energie’. Groen, wind, zon of kernenergie. Duurzaam, biogas of netbeheerder; we ontkomen er niet meer aan.

Kennismakingsgesprekken

Energie krijg ik ook van mijn werk binnen onze Stichting PCSOH. En zeker positieve energie, daar doe ik het goed op! Afgelopen weken stroomde deze energie binnen via de krachtbron: kennismakingsgesprekken.

Deze gesprekken vormen zeker 50% van mijn dagelijkse takenpakket binnen onze zorglocaties Westerkim en Horizon. Wat mij vooral een ‘boost’ geeft, zijn de gesprekken met aankomende nieuwe leerlingen.

Florence Nightingale

Het is bijna een ‘uitstervend ras’ aan het worden, de 17- en 18 jarige jonge leerling, die met een gen van Florence Nightingale, binnen de zorg aan de slag wil gaan. Het zijn nu juist de wat ‘oudere’ kandidaten die voor de prachtige zorgsector willen gaan.

Zij-instromers vanuit andere sectoren, maar vooral ook de vanuit andere landen geëmigreerde leerlingen (ook vluchtelingen), komen langs voor een kans op een opleidingsplek. Met een rugzak vol ervaringen en soms ook met problematische zaken, willen zij zich vol inzetten om een nieuwe professie aan te leren. Ontroerd ben ik soms door hun verhalen en de enorme motivatie om iets heel anders te gaan doen en iets voor anderen te betekenen.

Positieve energie

Een aantal van hen zal in september gaan starten. Laten we hen met groot enthousiasme ontvangen en ze met positieve energie de juiste kennis en vaardigheden aanleren die nodig zijn om onze bewoners de beste zorg te geven. Op die manier blijven we met elkaar genoeg energie ontvangen om verder te gaan met ons mooie werk in de ouderenzorg.

Aldus, Tannie (Opleidingsfunctionaris)

 

Terug naar overzicht