023 561 60 00
A+ A+ A+

Laatste updates en beleid omtrent het coronavirus

26 oktober 2021

Hier leest u de meest recente informatie aangaande de situatie omtrent corona


Tekst laatst gewijzigd: 26 oktober

 

Zoals u ook in de media heeft kunnen lezen, maakt het coronavirus opnieuw een snelle opgang door. Helaas merken wij dat ook in onze locaties. Zowel medewerkers als bewoners hebben in toenemende mate last van coronagerelateerde klachten, zoals koorts, hoesten, niezen, loopneus. Deze klachten kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus en hierin willen we geen enkel risico lopen: we hebben helaas ervaren hoe ernstig een dergelijke besmetting voor onze bewoners kan zijn.

Daarom zijn wij genoodzaakt om op onze locaties het dragen van mondneusmaskers op de verpleegafdelingen weer verplicht te stellen. We maken hierbij geen onderscheid tussen mensen die wel of niet zijn gevaccineerd. Het is immers bekend dat het coronavirus ook kan toeslaan als u bent gevaccineerd. De klachten zijn hierbij veelal milder of zelfs afwezig, maar u bent dan wel een bron van verspreiding van het virus.

Naast deze maatregel, blijft het van belang dat u zoveel mogelijk 1 ½ meter afstand houdt; dat u bij binnenkomst uw handen desinfecteert of wast met water en zeep. Niezen en hoesten doet u zoveel mogelijk in de ellenboog. We schudden geen handen.

Het blijft strikt verboden om als bezoek de huiskamer van de verpleegafdeling te betreden. U kunt uw naaste bezoeken in zijn of haar eigen appartement en vaak is het mogelijk (afhankelijk van de individuele afspraken) om samen naar het restaurant van de locatie te gaan.

Indien u last heeft van verkoudheids- of griepklachten: koorts, hoesten, niezen, loopneus, etc. dan is het zeer verstandig dat u even niet op bezoek komt. Ook is het verstandig om u te laten testen om een coronabesmetting uit te sluiten. Ook voor onze bewoners en medewerkers hanteren wij een laagdrempelig testbeleid.

U begrijpt dat wij u met dit schrijven oproepen om u te houden aan de genoemde afspraken. Dit doen we natuurlijk ter bescherming van onze, vaak zeer kwetsbare bewoners. Ik dank u voor uw begrip en medewerking.

Ik neem aan u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Onze medewerkers zijn allemaal goed op de hoogte van de geldende afspraken. Met vragen kunt u dan ook bij hen terecht.