023 561 60 00
A+ A+ A+

Klappen met Flappen

18 mei 2021

Stichting ‘Klappen met Flappen’ heeft als doel om zorgmedewerkers in het zonnetje te zetten en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de horeca een impuls krijgt.


We willen graag een mooi initiatief met jullie delen, als een soort ‘toetje’ op de Dag van de Zorg.

Joost Bax heeft een Stichting opgericht die ‘Klappen met Flappen’ heet. De stichting heeft als doel om zorgmedewerkers in het zonnetje te zetten en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de horeca een impuls krijgt.

Hoe werkt het? Het Nederlandse publiek en Nederlandse bedrijven doneren geld en Stichting Klappen met Flappen zorgt belangeloos dat de ingeschreven zorgmedewerkers een waardebon krijgen die ze alleen in de horeca kunnen uitgeven. Met jouw donatie bedank je de zorg en help je de horeca dus in één klap! Het opgehaalde bedrag wordt uitgekeerd in waardebonnen voor zorgmedewerkers, te besteden bij alle aangesloten horecazaken.

Stichting Klappen met Flappen is een initiatief van KLM piloot Joost Bax: Toen hij afgelopen januari hoorde dat het weer slechter ging met de luchtvaart en er nog meer mensen overtollig zouden raken, besloot hijeen jaar onbetaald verlof te nemen. Deels om onze nationale trots te helpen en deels om eindelijk ietste hebben om andere plannen uit te voeren.

Waarom dit initiatief? Joost vertelt: "De corona-crisis trekt diepe sporen door de maatschappij. Sommige mensen en sectoren worden daarbij onevenredig hard getroffen. Een goede vriend van mij met een café en een restaurant, moet er bijvoorbeeld alles aan doen om zijn hoofd boven water te houden. En een KLM-collega die corona had, zag in het ziekenhuis hoe zorgmedewerkers alle zeilen bijzetten om ons te helpen. Ik hoorde deze verhalen en realiseerde tegelijkertijd dat 17 maart het alweer een jaar geleden was dat Nederland applaudisseerde voor de zorg en 12 mei is het de Dag van de Zorg. Het idee was toen snel geboren. Stichting Klappen met Flappen kan dit niet alleen, en heeft de steun van zoveel mogelijk Nederlanders nodig.”

Doe je mee? Doneer of schrijf je in als zorgmedewerker of horeca. Ga naar www.klappenmetflappen.nl. Doneren en meedoen kan tot en met 31 mei aanstaande.

Bedankt!